På våra avdelningsmöten gör vi olika aktiviteter tillsammans. Aktiviteterna följer scoutmetoden som är unikt för scouting.

Scoutmetoden

Scoutmetoden är en metod för personlig och social utveckling där vi lär genom att göra i den lilla gruppen, patrullen. Varje scout får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Våra aktiviteter är utmanande, roliga och spännande.

På Scouternas webbplats kan du läsa om scoutmetodens sju olika delar. »

Scouternas Aktivitetsbank

Scouterna har en egen Aktivitetsbank där alla kan hitta roliga aktiviteter för olika åldrar och med olika teman.

Hitta aktiviteter i Aktivitetsbanken. »

Läger, hajker och utflykter

Att åka på läger med sin patrull eller avdelning är ett riktigt äventyr för de flesta scouter, oavsett hur gammal man är. I Tölö har vi ett läger för hela kåren var termin. De äldre scouterna har dessutom en hajk då man vandrar, cyklar eller paddlar och de yngre har ofta en utflykt. Under Kristihimmelfärdshelgen eller sommaren kan det vara ett längre läger.

Skogs-OS

Skogs-OS genomförs varannan höst. Det är ett läger över en helg där vi i åldersblandade patruller tävlar för ett land i diverse roliga grenar – t.ex. kottkastning, bark-båts-race eller skogsbalett.

Våffelvandring

En lördag eller söndag i slutet av mars åker hela kåren till skogen, går en längre vandring, cirka en mil i lugnt tempo. När vi kommer tillbaka är det dags att grädda våfflor över öppen eld.

Utrustningslista för läger

Varje läger har sin egen utrustningslista. Kolla alltid av med ansvarig ledare för hajken vad som gäller för just din hajk eller läger.

Scouternas läger i Sverige och världen

Från att du är upptäckarscout kan du åka på läger i Sverige och världen som anordnas centralt av Scouterna. Det kan till exempen vara en segling i Östersjön med vårt skepp Biscaya eller den utmanande vandringen Explorer Belt någonstans i Europa.

Scouternas läger i Sverige och världen. »